Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу

Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу Фото 13.12.2023 18:03 Укрінформ Пластуни передали Укрінформу Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вифлеємський вогонь від пластунів отримав генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука. Він подякував пластунам та подарував їм символічні подарунки.

З 1998 року пластуни поширюють цей вогонь, що символізує мир, любов і добро, символічно об’єднує всіх українців на добрі справи.

“Відбулося вже близько чотирьох передач вогню. Головна передача була на вихідних. І я знаю, що таких передач буде ще дуже багато, адже багато людей зараз потребують підтримки та допомоги”, – зазначила представниця “Пласту”.

Пластуни передали Вифлеємський вогонь Укрінформу / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Як повідомлялося, у Києві 10 грудня на території «Софії Київської» провели першу офіційну передачу Вифлеємського вогню в Україні військовим, громадським і волонтерським організаціям.

Далі через Укрзалізницю вогонь передадуть у всі куточки країни, де пластуни поширюватимуть його у своїх громадах. Доставлять лампадку також на передову для захисників і захисниць разом із різдвяними подарунками.

Пластуни Укрінформ Вифлеємський вогонь

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *