Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF

Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF 31.12.2023 17:28 Укрінформ Під час російської ракетної атаки на Харків постраждала знімальна команда німецького телеканалу ZDF.

Про це розповіла одна з журналісток в матеріалі на сайті телеканалу, передає Укрінформ.

В момент удару вона була на п’ятому поверсі готелю «Харків Палас». Коли стало зрозуміло про влучання, побігла в підземний гараж, який служить укриттям. Там репортерка зустріла свого німецького колегу-продюсера та українську редакторку, які надавали допомогу українській перекладачці знімальної групи телеканалу. Та була поранена в холі готелю, і, як з'ясувалося пізніше, у неї зламано ребро і три хребці.

Коли всі пізніше вийшли з будівлі, побачили, що російська ракета влетіла просто в готель: вестибюль зруйнований, люстра впала, вікна розбиті.

«Дивом ми всі залишилися живі: троє з п'ятого поверху, колега в холі і колега, який був на 11-у поверсі в момент удару», – розповідає журналістка.

За словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, з них не менше десяти – журналістам.

«В Україні ми, як і більшість іноземців, ночували досі в готелях, де є укриття, але, як виявилося, в Україні немає безпечних місць», – каже журналістка.

ZDF засудила атаку на журналістів, на готель у Харкові. «Це чергова атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що постраждалі колеги швидко одужають. ZDF продовжуватиме повідомляти про війну проти українського цивільного населення», – заявила головна редакторка телеканалу Беттіна Шаустен.

Команда ZDF зазначає, що протягом майже двох років чи не щодня повідомляла про російську загарбницьку війну в Україні: що означає для людей жити зі щоденним страхом зазнати нападу десь у повсякденному житті, вдома в ліжку чи дорогою на роботу.

«Вкотре стає зрозуміло, що Росія веде війну і проти мирного населення», – підкреслила журналістка Аліка Юнг.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області внаслідок нічних російських обстрілів загинули троє людей, у Харкові загалом постраждали 28 осіб.

У Міноборони РФ заявили, що в результаті атаки на готель ліквідовано «представників головного управління розвідки та ЗС України», які, мовляв, були причетні до влучання в російському Бєлгороді.

Харків, який розташований за 40 км від кордону, зазнає чи не щоденних атак від самого початку війни 24 лютого 2022 року.

Фото: ZDF

Обстріл Журналіст Харків

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *