Перші поховання на військовому меморіальному кладовищі відбудуться цьогоріч – Мінветеранів

Перші поховання на військовому меморіальному кладовищі відбудуться цьогоріч – Мінветеранів 01.07.2024 11:05 Укрінформ Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі відбудуться цього року.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, передає кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що перші поховання стовідсотково відбудуться в цьому році,.. я думаю, на початку – в середині осені. Роботи зараз ведуться, тим паче погода дозволяє – немає дощів», – сказав Порхун.

Він нагадав, що проєкт будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища отримав позитивний висновок державної експертизи. Готується документація на оголошення торгів для визначення підрядника.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 грудня 2023 року ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.

Кабінет міністрів виділив 515 мільйонів гривень на його будівництво та функціонування в 2024 році.

Уряд визначив місце розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Національне військове меморіальне кладовище – загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Будівництво Міністерство у справах ветеранів Меморіальне кладовище

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *