Перепису населення на порядку денному немає – Федоров

Перепису населення на порядку денному немає – Федоров 19.12.2023 15:58 Укрінформ Наразі триває підготовчий етап для проведення електронного перепису населення, наступного року він ще не проводитиметься.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми прийняли всі законопроєкти для початку цього процесу. Зараз впроваджуємо IT-систему в Державній службі статистиці, яка дозволить в подальшому це зробити. Але поки що на порядку денному питання перепису населення немає», – сказав Федоров.

Він зауважив, що наразі триває «нульовий», реєстровий, етап у підготовці перепису. Вже з’являються якісні дані по окремих категоріях населення, що дозволяє робити окремі вибірки та робити певний аналіз.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення – не рідше одного разу на 10 років.

Фото: Офіс Президента

Перепис населення Мінцифри Михайло Федоров

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *