Парламент Канади підсвітили кольорами українського прапора

Парламент Канади підсвітили кольорами українського прапора Фото 24.02.2024 21:30 Укрінформ Дзвіницю парламенту Канади в Оттаві підсвітили жовтим і синім кольорами на знак солідарності із Україною.

Відповідні фото у соцмережі Х опублікуваав офіс прем’єр-міністра, повідомляє Укрінформ.

Tonight and tomorrow evening, to honour the people of Ukraine, the Peace Tower will be illuminated in the colours of the Ukrainian flag. As we mark two years since Russia launched its full-scale invasion, Canada’s support for Ukraine remains unwavering and unequivocal. pic.twitter.com/eZmN3TXr0R

— CanadianPM (@CanadianPM) February 24, 2024

“Сьогодні й завтра ввечері на знак пошани до українського народу Вежа миру буде підсвічена кольорами українського прапора. Через два роки після початку Росією повномасштабного вторгнення підтримка Канадою України залишається непохитною та однозначною”, – йдеться у дописі.

Зазвичай підсвічування будівлі канадського парламенту не використовується як спосіб вшанування будь-чого, але для України зроблено виняток. Це відбувається вже вп’яте: канадський парламент вже був "синьо-жовтим" наприкінці лютого 2022 року, після початку повномасштабного російського вторгнення, у його першу річницю 24 лютого минулого року, а також два роки поспіль 24 серпня, у День Незалежності України.

Вежею миру називається дзвіниця канадського парламенту. У ній зберігається книга, в якій вказані імена усіх канадських військових, що загинули під час виконання своїх обов’язків.

Як повідомлялося, під час візиту до Києва в суботу прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і Преиздент України Володимир Зеленський підписали безпекову угоду, яка з-поміж іншого передбачає виділення вже цього року військової та фінансової допомоги Україні на понад 3 мільярди канадських доларів.

Фото: CanadianPM, X

Канада Парламент Прапор Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *