Один день з життя незламного «Охматдиту»

Один день з життя незламного «Охматдиту» 10.07.2024 19:46 Укрінформ На те, щоб проклинати нелюдів, лікарям шкода часу. Всі їхні думки й зусилля направлені на відновлення допомоги хворим дітям

Це складно вкладається в голові, але Росія влучила стратегічною крилатою ракетою в один із корпусів найбільшої української дитячої лікарні «Охматдит», де робилися надскладні операції та лікувалися найважчі маленькі пацієнти. Вранці того страшного дня 8 липня тут загинула молода лікарка-нефролог та родич дитини, яка перебувала на гемодіалізі.

Майже сто дітей буквально з операційних та реанімацій було екстрено переведено в інші медичні заклади, 8 малюків – поранено. Здавалося, що в перші години після трагедії весь Київ з’їхався й зійшовся на допомогу дітям та лікарям – вода, їжа, гроші, робочі руки, слова підтримки. «Охматдит» став величезним «вуликом» взаємодопомоги, підтримки та незламності. Зараз завали майже розібрані, волонтери та всі служби міста злагоджено роблять свою справу, невтомно ведуться відновлювальні роботи.

“Охматдит” після ракетної атаки РФ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *