Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців

Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців 24.11.2023 19:12 Укрінформ Бундесрат, представництво німецьких федеральних земель, затвердив 24 листопада рішення Бундестагу стосовно продовження статусу захисту для українських шукачів притулку до початку березня 2025 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ ФРН.

«Посвідки на проживання біженців з України, які втекли від російсько-агресорської війни та отримали захист у Німеччині, продовжать діяти до 4 березня 2025 року», – поінформували у відомстві.

«Мені приємно, що Бундесрат сьогодні схвалив нашу постанову. Будь-хто, кому довелося тікати від смертоносної війни Путіна, буде й надалі в безпеці з нами та матиме доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статус захисту біженців України. Ми продовжуватимемо захищати життя багатьох людей з України – поки триває ця жахлива війна. Ми продовжуємо тісно підтримувати Україну», – прокоментувала рішення міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Вона уточнила, що особи, яких це стосується, не повинні подавати заяву на продовження свого статусу проживання і проводити співбесіди з імміграційними органами. Дозволи продовжуються автоматично, що, до того ж економить гроші цим органам в обсязі близько 10 млн євро.

Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року.

Зараз у Німеччині проживає близько 1,1 млн українців, які в’їхали до Німеччини з 24 лютого 2022 року у зв’язку з російською війною. З них близько 350 тис. – діти та молодь віком до 18 років. Близько двох третин дорослих біженців – жінки.

Німеччина Україна захист

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *