НАЗК виявило ознаки недостовірних відомостей на ₴10 мільйонів у декларації ексзаступника міністра

НАЗК виявило ознаки недостовірних відомостей на ₴10 мільйонів у декларації ексзаступника міністра 03.10.2024 16:48 Укрінформ За результатами повної перевірки декларації ексзаступника міністра за 2021 рік Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки декларування неправдивих відомостей на понад 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

"Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки декларування недостовірних відомостей у колишнього заступника міністра на понад 10 млн грн. Ці факти встановлені за результатами повної перевірки його декларації за 2021 рік", – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, декларант відобразив наявність у дружини готівки на понад 10 млн грн та зазначив, що вони набуті до шлюбу і є її особистим надбанням. Крім того, документів на підтвердження джерел отримання грошових активів не надав.

"Під час повної перевірки встановлено, що розмір отриманих дружиною законних доходів у період часу з 1998 по 2021 рік не дозволяв накопичити таку суму", – додають у НАЗК.

За результатами перевірки агентство склало обґрунтований висновок за ознаками ч. 2 ст. 366-2 ККУ (Внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації) та направило його до Національного антикорупційного бюро України. На підставі вказаних матеріалів розпочато досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення на майже 10 млн грн та ознаки неправдивого декларування на понад 32,4 млн грн в ексомбудсменки та ексчленкині правління Пенсійного фонду України.

Фото: U-LEAD з Європою

Е-декларації НАЗК Незаконне збагачення

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *