Наказував використовувати людей як «живий щит» – російському командиру оголосили підозру

Наказував використовувати людей як «живий щит» – російському командиру оголосили підозру 27.02.2024 02:55 Укрінформ Правоохоронці заочно оголосили підозру командиру російської армії, який віддавав накази на утримання людей як «живого щита» у підвалі школи села Ягідне Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що капітан збройних сил Росії з позивним «Клен» під час тимчасового захоплення Ягідного віддав підлеглим військовослужбовцям злочинні накази щодо утримання у підвалі школи як «живого щита» 369 людей, 69 з яких – діти.

Загарбники використовували місцевих жителів для прикриття командного пункту від можливих наступальних дій з боку Збройних сил України.

Через нелюдські умови утримання й ненадання необхідної медичної допомоги у згаданому підвалі померли десятеро цивільних.

Фігурант особисто силоміць заганяв людей до підвалу школи та погрожував їм убивством.

Зловмиснику інкримінується порушення законів і звичаїв війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, за скоєння воєнних злочинів проти жителів Харківської області правоохоронці заочно оголосили підозру полковнику Федеральної служби безпеки Росії Максиму Живилу.

Встановлено, що підозрюваний особисто брав участь у катуванні жителя Чугуївського району. Також він повністю контролював перевезення вантажів через загарбницькі блокпости в напрямку Росії й письмово погоджував такі «рейси». За його «підписом» з України були вивезені понад 20 фур із награбованим майном.

Підозра Воєнні злочини Офіс генпрокурора

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *