На станції «Академік Вернадський» з’явилися рожеві «НЛО» і перламутрові хмари

На станції «Академік Вернадський» з'явилися рожеві «НЛО» і перламутрові хмари Фото 16.07.2023 12:21 Укрінформ У небі над полярною станцією “Академік Вернадський” українські вчені зафіксували одразу два незвичайні явища: рожеві “НЛО” та перламутрові хмари.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

“Мрія полярного метеоролога – спостерігати за один день одразу кілька явищ, які дуже рідкісні чи взагалі відсутні в наших краях. Таке "комбо" якраз нещодавно випало українським метеорологам на "Вернадському", – ідеться у повідомленні.

Зранку на небі з'явилися сочевицеподібні (лентикулярні) хмари. Це овальні хмари, витягнуті по горизонталі, з рівними чітко окресленими краями. Вони мають яскравий білий колір, іноді з різнокольоровим сяянням, і часто накладаються одна на одну, неначе стос тарілок.

“Тож наші полярники жартують, що це антарктичні НЛО, адже вони схожі на космічний корабель прибульців”, – зазначили метеорологи.

На станції «Академік Вернадський» з’явилися рожеві «НЛО» і перламутрові хмари / Фото: Національний антарктичний науковий центр

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *