На платформі United24 стартував збір на морські дрони Sea Baby

На платформі United24 стартував збір на морські дрони Sea Baby Відео 22.02.2024 10:22 Укрінформ Платформа United24 разом із партнерами розпочала збір коштів на закупівлю 35 морских дронів Sea Baby для СБУ.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Оголошуємо збір на 35 морських дронів. Фандрейзингова платформа United24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby», – йдеться в повідомленні.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кг вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1000 км.

Федоров зауважив, що морські безпілотники вже змінили ситуацію в Чорному морі й знищують російські кораблі.

У перші хвилини від старту зборів українці вже задонатили перший мільйон гривень.

Долучитися до збору можна за посиланням.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Малюк заявив, що СБУ працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот РФ із Криму за допомогою морських дронів Sea Baby. Атаки дронів змусили РФ перевести більшу частину свого флоту з тимчасово окупованого Криму, що дозволило Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Фото: UNITED24/SBU

СБУ Дрон Море United24

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *