На лікування за кордон евакуювали вже 5,2 тисячі українців – МОЗ

На лікування за кордон евакуювали вже 5,2 тисячі українців – МОЗ Фото 24.08.2024 01:26 Укрінформ Вже 5234 українці були евакуйовані для лікування за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Евакуаційні рейси здійснюються щотижня від початку повномасштабної війни. За цей час у межах співпраці МОЗ та Єврокомісії за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я, урядів європейських країн та багатьох партнерів за кордон вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом 5234 пацієнти", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнтів приймають медичні заклади понад 30 країн, зокрема Австрія, Данія, Німеччина, Норвегія, Польща, Литва, Франція та інші.

Серед країн, які надали найбільшу кількість місць для лікування громадян України: Німеччина – 1293 особи, Польща – 427 осіб, Норвегія – 378 осіб.

У МОЗ нагадують, що евакуації підлягають дорослі та діти із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Серед евакуйованих є понад 700 дітей з травмами та онкологічними захворюваннями.

Як повідомлялося, вже було укладено 33 меморандуми про співробітництво між клініками України та Європи, зокрема Франції, Нідерландів, Литви.

Фото: МОЗ

Евакуація МОЗ Лікування за кордоном

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *