На Харківському напрямку фахівці Міноборони зібрали 55 тонн брухту військового походження

На Харківському напрямку фахівці Міноборони зібрали 55 тонн брухту військового походження Фото 09.03.2024 05:00 Укрінформ Фахівці управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Міністерства оборони зібрали на Харківському напрямку 55 тонн конверсійного металобрухту (брухту військового походження).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Залишки російських танків і бронемашин привезли до бази у Полтавській області для подальшого дослідження якості металу та виряджання на перероблення.

Трофейну техніку, яку можна було поставити у стрій або використати як донора, забрали з полів одразу. Нині на звільнених від росіян територіях залишилося те, що годиться для музеїв чи на утилізацію. Завданням Міноборони є оприбутковувати цю техніку як металобрухт з подальшим переробленням для реалізації на внутрішньому ринку.

"Ми працюємо в правовому полі, щоб залучити можливості для виходу на зовнішній ринок, адже нині закон про металобрухт забороняє експортувати військовий брухт за кордон", – прокоментував начальник управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Міноборони Олег Коваль.

Міністерство оборони, виконуючи розпорядження Кабінету міністрів, організує збір, транспортування і зберігання залишків ворожої техніки з червня 2023 року. Брухт збирають та групують орієнтовно на 80 ділянках в Україні. Перші роботи з розвідки місцевості, зачищення та групування конверсійного металобрухту пройшли у Харківській та Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони вибудовує нову архітектуру закупівель, яка відповідатиме стандартам НАТО та працюватиме за найкращими практиками корпоративного управління.

Фото Міноборони

Міноборони Утилізація Металобрухт

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *