Московський суд дав 25 років громадянину України за «диверсії» на залізниці

Московський суд дав 25 років громадянину України за «диверсії» на залізниці 30.04.2024 22:12 Укрінформ У Москві другий Західний окружний військовий суд засудив громадянина України Сергія Кармазіна до 25 років позбавлення волі у справі "про підпал залізничного обладнання у Підмосков'ї".

Про це повідомив правозахисний проєкт "Зона солідарності" із посиланням на лист засудженого, повідомляє Настоящее время, передає Укрінформ.

Як зазначається, вирок українцю оголосили наприкінці березня 2024 року. Кармазіна визнали винним у "шпигунстві, тероризмі, диверсійній діяльності, та виготовленні вибухівки". Перші шість років він проведе у в'язниці, решту – у колонії суворого режиму.

Російській незалежні ЗМІ повідомляють із посиланням на пресслужбу суду, що, крім позбавлення волі, українцю також призначили штраф у 700 тисяч рублів.

Фото: соцмережі

Кармазіна заарештували у лютому 2023 року за звинуваченням у причетності до "скоєння двох диверсій" на залізниці у Московській області. Про затримання звітувала ФСБ. За версією російської спецслужби, Кармазін нібито "за дорученням СБУ підпалив дві шафи сигналізації, централізації та автоматичного блокування на московській залізниці". Стверджувалося, що Кармазіна нібито завербували у Польщі, перевіряли та готували у Ризі, потім "під виглядом біженця його відправили до Росії для легалізації та отримання російського громадянства".

Ще одні росЗМІ писали, що Кармазін насправді приїхав до Росії з України, де до 2014 року жив у Слов'янську і нібито "підтримував ідею незалежності Донбасу та висловлювався на підтримку референдуму в ДНР".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ФСБ кілька разів повідомляла про запобіжні теракти, які нібито готували українці або росіяни, які їм симпатизують. Так, влітку 2023 року ФСБ прозвітувала про те, що зірвала операцію з викрадення російських бойових літаків, яку готували співробітники української військової розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, суд у російському Ростові-на-Дону засудив до 20 років колонії суворого режиму українського військовослужбовця Дмитра Євгана, який втратив руки під час боїв за Маріуполь.

Раніше ISW писала, що російські військові продають українських бранців на "чорному ринку" парамілітарним угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.

Суд Теракт Україна Залізниця Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *