Митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі 16.12.2023 03:12 Укрінформ Поліцейські Київської області скерували до суду обвинувальний акт щодо митрополита УПЦ МП за розпалювання релігійної ворожнечі.

Як передає Укрінформ, про це поліція Київської області повідомляє у Фейсбуці.

Правоохоронці Фастівського управління поліції встановили, що у червні священнослужитель записував та викладав у мережу відео з висловлюваннями, які спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також мають ознаки підбурювання громадян до міжконфесійних конфліктів.

Крім того, відеозаписи містили негативне ставлення до органів державної влади, правоохоронних структур, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У жовтні цього року фігуранту повідомили про підозру за ч.1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області Служба безпеки України викрила церковну хористку, дружину настоятеля місцевого храму Української православної церкви Московського патріархату в коригуванні повітряних атак російської армії.

Суд УПЦ МП Київщина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *