Мінсоцполітики хоче зберегти виплати уразливим категоріям переселенців

Мінсоцполітики хоче зберегти виплати уразливим категоріям переселенців 01.01.2024 07:48 Укрінформ Міністерство соціальної політики напрацьовує проєкт постанови щодо збереження у 2024 році виплат уразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Про це віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила в інтерв’ю телеканалу "Інтер", повідомляє Укрінформ.

Вона зазначила, що, відповідно до урядової постанови №709, з лютого 2024 року для більшості внутрішніх переселенців можуть припинити виплати щомісячної допомоги від держави. За словами Верещук, цього не підтримують Президент і Прем’єр-міністр, адже йдеться про понад два мільйони людей.

"Якщо ця постанова діятиме, як зараз прописано, більше двох мільйонів людей перестануть отримувати гроші. Звичайно, цього не можна допустити", – наголосила вона.

Урядовиця розповіла, що Міністерство соціальної політики напрацьовує проєкт постанови, який передбачатиме збереження виплат для уразливих категорій внутрішньо переміщених осіб.

"Ми чекаємо від Міністерства соціальної політики внесення цього проєкту на розгляд уряду", – зауважила Верещук.

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів №709, з 1 лютого 2024 року частина внутрішньо переміщених осіб перестане отримувати щомісячні виплати.

Мінсоцполітики Переселенці Гроші Верещук

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *