Міністр юстиції України: MH17 – це наша спільна трагедія

Міністр юстиції України: MH17 – це наша спільна трагедія Ексклюзив 20.07.2024 00:22 Укрінформ Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що MH17 – це спільна трагедія України та Нідерландів.

Про це він сказав у ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Я взяв участь у заходах щодо десятих роковин трагедії. Дуже емоційна церемонія вшанування пам’яті жертв. Зібралися родичі жертв трагедії. Велика частина уряду Нідерландів, король. Важко чути, як родичі називають імена загиблих. Бачити їхній біль – це емоційно вкрай складно. Безумовно, це наша спільна трагедія. Це результат війни з Російською Федерацією. Це був перший випадок, який показав світу, як діє Росія, як вона обманює протягом десяти років”, – сказав міністр.

Він також зазначив, що “Росія, незважаючи на безліч доказів, фактів, рішення суду, до цього часу заперечує, бреше і не визнає провини в цій трагедії”.

Під час візиту в Нідерланди міністр юстиції Денис Малюська також мав низку зустрічей та розмов, зокрема з прем'єр-міністром Нідерландів, міністром закордонних справ, міністром юстиції Нідерландів та колегами з Міністерства юстиції Нідерландів.

“Для нас важливо переконатися в повній підтримці, не зважаючи на зміну уряду. Власне, повну підтримку й підтвердили абсолютно всі співрозмовники. Що представник уряду, що представники палат парламенту. Вони підтверджували, що позиція щодо підтримки у цій війні залишається незмінною. Тож ми бачимо повну підтримку України. Крім того, Нідерланди, зокрема Гаага, для нас важливі й в іншому аспекті. Власне, тут центр майже всіх наших юридичних ініціатив. Реєстр збитків розташований у Гаазі, тут же ведуться перемовини щодо створення компенсаційної комісії, тут розташований Міжнародний кримінальний суд (МКС), який вже видав ордери на арешт”, – розповів Малюська.

Міністр юстиції України: MH17 – це наша спільна трагедія / Фото: І.Драбок

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *