Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до «ексберкутівця» Абісова

Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до «ексберкутівця» Абісова 11.06.2024 12:59 Укрінформ Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду України про застосування санкцій до колишнього командира підрозділу міліції «Беркут» Юрія Абісова, який сьогодні є співголовою Регіонального відділення всеросійського народного фронту в Республіці Крим.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«10 червня 2024 року Мін’юст подав до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Абісова Юрія Миколайовича санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції»», – ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Абісов є колишнім командиром підрозділу міліції «Беркут».

За інформацією Мін’юсту, сьогодні він є співголовою Регіонального відділення всеросійського народного фронту в Республіці Крим, що є коаліцією громадсько-політичних організацій, створеної за пропозицією президента РФ Володимира Путіна.

Крім того, як вказується у повідомленні, Абісов виступає в ЗМІ з антиукраїнською, проросійською пропагандою та спонукає громадян РФ до надання матеріальної допомоги російським військам.

Як повідомлялося, раніше Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави активи пов’язаної з Росією компанії SIA Royal pay Europe, а саме цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень.

Беркут Крим Мін'юст Санкції Вищий антикорупційний суд

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *