Матері та дівчині пілота Джуса передали орден «За мужність»

Матері та дівчині пілота Джуса передали орден «За мужність» Фото 31.01.2024 21:37 Укрінформ Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко передав орден «За мужність» II ступеня (посмертно) матері та дівчині військового льотчика Джуса.

Про це голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні передав орден «За мужність» II ступеня (посмертно) мамі військового-льотчика та його дівчині. Подякував мамі за сина. Саме завдяки таким сильним і мужнім захисникам як Андрій маємо змогу жити у вільній незалежній країні. Пишаюся, що українського Героя знав весь світ», – зазначив начальник КОВА.

Він додав, що на одній із плит Національного музею авіації та космонавтики США поруч з іменами відомих авіаторів буде закарбоване ім'я українця – Андрія Пільщикова.

Льотчик Джус був одним із тих, кого називали «привидами Києва». У складі 40-ї бригади тактичної авіації, відомої з перших днів повномасштабного російського вторгнення, захищав небо Київщини.

Як повідомлялося, 25 серпня на Житомирщині у небі зіткнулись два навчально-бойові літаки L-39. У результаті зіткнення загинули троє пілотів 40-ї бригади тактичної авіації: майори В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін і капітан Андрій Пільщиков.

Фото: Руслан Кравченко / Фейсбук

Кравченко Загибель Орден Пілот

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *