Лубінець: Українські діти є ресурсом для росіян, з них роблять солдатів

Лубінець: Українські діти є ресурсом для росіян, з них роблять солдатів 25.02.2024 16:33 Укрінформ Українські діти є ресурсом для росіян, вони їх записують у військові організації і роблять з них солдатів.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно наголошуємо, що українські діти для росіян – це ресурс. Вони всіх українських дітей записують у військові організації, виховують солдатів, промивають їм мізки і вони у майбутньому (на думку росіян – ред.) повинні бути членами російської армії і будуть воювати проти нас або проти іншої країни, у тому числі проти тих країн, які зараз займають позицію: «це ж нас не стосується, напевно, ми не будемо допомагати Україні», – зазначив він.

За словами Лубінця, РФ є країною-терористом і росіяни вчиняють геноцид щодо українських дітей та інших категорій громадян України.

Омбудсмен заявив, що представники МКЧХ – єдиної організації, яка має унікальний мандат захисту прав військовополонених – 10 років не можуть потрапити до місць, де росіяни тримають українських військовополонених.

«Як результат, ви бачите, у якому стані ми повертаємо наших героїв і героїнь з російського полону. І щодо цивільних заручників, за нашими неофіційними даними, приблизно під 28 тисяч громадян України перебувають у російських застінках – журналісти, представники місцевого самоврядування, представники церков, міжнародні представники», – поінформував він.

Лубінець нагадав, що окупанти затримали трьох офіційних представників ОБСЄ: двох – у Донецькій області, одного – в Луганській області.

«І кілька років ми не можемо їх звільнити. І весь цей час РФ є членом ОБСЄ. Чи це не є показник того, що у нас криза міжнародних організацій? Я особисто не вірю у міжнародні організації, при всій повазі до них. Це – реалії», – сказав Лубінець.

Він розповів, що українська влада вірить у конкретні країни.

«Ми віримо у Катар, який допоміг нам повернути нещодавно 11 дітей, у зусилля Ватикану. Результат Мальти: Канада виступила з ініціативою створення великої міжнародної коаліції повернення наших дітей. 70 країн вже туди приєдналися. Не хочу анонсувати, але я знаю, що завтра у нас буде наступний крок, і всі ви про нього дізнаєтеся», – зазначив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, під час третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, запропоновано створити міжнародну коаліцію країн, яка сприятиме, зокрема, поверненню українських дітей, депортованих чи примусово переміщених Росією з тимчасово окупованих територій України. Таку ініціативу під час зустрічі на Мальті озвучила делегація Канади, і її підтримали багато країн – учасниць заходу.

Депортація Діти Росія Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *