Лубінець: Росія досі не підтверджує, що журналіст Хилюк перебуває у них

Лубінець: Росія досі не підтверджує, що журналіст Хилюк перебуває у них Ексклюзив 07.12.2023 18:35 Укрінформ Росіяни досі не підтверджують того, що український журналіст Дмитро Хилюк, якого вони викрали навесні минулого року на Київщині, перебуває на території РФ.

Про це у коментарі Укрінформу заявив український омбудсмен Дмитро Лубінець, відповідаючи на запитання, чи росіяни взагалі підтверджують, що він перебуває на їхній території.

"Ні (не підтверджують – ред.). Я офіційно не отримав жодного листа з російської сторони про те, що вони підтверджують факт знаходження Дмитра на їхній території", – заявив він.

Лубінець сказав, що росіяни не йдуть на комунікацію у цьому питанні і що нової інформації про Хилюка наразі, на жаль, немає.

Раніше сьогодні повідомлялося, що український журналіст Дмитро Хилюк, який перебуває у полоні в Росії, отримав відзнаку Платформи європейської пам'яті та сумління (Platform of European Memory and Conscience).

Росіяни викрали Хилюка 3 березня 2022 року в його рідному селі Козаровичі Київської області.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Лубінець заявив, що він особисто тримає на контролі питання щодо визволення з полону росіян журналіста інформагентства УНІАН Хилюка.

Фото: з відкритих джерел

Журналіст Росія Дмитро Лубінець Дмитро Хилюк

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *