Лубінець анонсував завтра позитивні новини про повернення викрадених Росією дітей

Лубінець анонсував завтра позитивні новини про повернення викрадених Росією дітей 05.12.2023 20:40 Укрінформ Український омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що у середу очікуються позитивні новини у питанні повернення викрадених РФ дітей.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми дітей повертаємо. І можу сказати, що ми очікуємо позитивних новин (у цьому питанні — ред.), про які вся Україна дізнається завтра. Принаймні, зараз ми робимо все, щоб це у нас сталося. Але РФ повертає дітей настільки поступово, що це – неспіврозмірні цифри. Тобто, з одного боку, десь 20 тисяч офіційно підтверджених депортованих дітей, з іншого – 387 повернутих дітей. Це – точно не ті цифри, про які ми б хотіли говорити”, – сказав він.

Лубінець пояснив, що дані щодо 20 тисяч депортованих українських дітей не є остаточними.

“І коли ми знайдемо нові механізми верифікації даних щодо українських дітей, які були викрадені, — а ми над цим теж працюємо — то ця цифра буде зростати, і, можливо, зростати навіть у геометричній прогресії”, – заявив омбудсман.

Уповноважений ВР із прав людини розповів, що Україна наразі напрацьовує алгоритми повернення цих дітей і вимагає повертати їх від РФ.

“І у нас насправді немає проблем із комунікацією (з росіянами — ред.). У нас є посередники, які забезпечують її. Проблема у іншому – небажанні РФ повертати українських дітей, небажанні росіян давати хоч якусь інформацію щодо українських дітей”, – зазначив він.

Лубінець поінформував, що наразі він не бачить, щоб якась міжнародна організація, система чи окремі посередники України могли дотиснути росіян до того, щоб вони почали віддавати всіх українських дітей і надавати українській стороні інформацію для полегшення процедури верифікації цих дітей.

Як повідомлялося, Лубінець обговорив із з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць повернення депортованих у РФ дітей.

Діти Викрадення людей Росія Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *