Львівський Центр трансплантології провів вже понад 400 пересадок органів

Львівський Центр трансплантології провів вже понад 400 пересадок органів 18.10.2024 11:29 Укрінформ За чотири роки лікарі Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова виконали пацієнтам 406 пересадок органів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"За 4 роки роботи Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова лікарі виконали 262 посмертні трансплантації. А загалом, разом з родинними пересадками, кількість таких операцій уже сягає 406. І щороку спеціалісти Львова намагаються рятувати все більше і більше пацієнтів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за дев'ять місяців 2024 року львівські лікарі провели 106 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів, і це найбільша кількість трансплантацій в Україні за цей час.

У міськраді нагадали, що першу трансплантацію у Львові виконали у лютому 2020 року. Саме тут вперше в Україні пересадили комплекс "підшлункова залоза та нирки", а також провели першу в Україні пересадку комплексу "серце-легені" та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року українські медики провели 373 органні трансплантації. Пересаджено 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець. 64% трансплантацій проведено від посмертного донора. Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об'єднанні Львова (106), Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова (62) та Інституті серця МОЗ України (37).

Фото: city-adm.lviv.ua

Львів Медицина Трансплантація Лікарі

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *