Кримська правозахисна група отримала міжнародну нагороду «Захисник демократії»

Кримська правозахисна група отримала міжнародну нагороду «Захисник демократії» Фото 19.04.2024 18:12 Укрінформ Українська громадська організація "Кримська правозахисна група" отримала цьогорічну премію "Захисник демократії" (Democracy Defender Award), яка заснована вісьмома делегаціями країн-учасниць ОБСЄ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, офіційна церемонія вручення премії за участі дипломатів країн ОБСЄ та представників громадянського суспільства пройшла у п’ятницю у Шведському домі у Відні.

Постійний представник Швеції в ОБСЄ Анна Олссон Вранг на початку заходу нагадала, що заснована у 2016 році премія "Захисник демократії" відзначає особу або групу осіб "за винятковий внесок у просування демократії та захист прав людини в дусі Гельсінського Заключного акту та інших принципів і зобов'язань ОБСЄ".

Засновники премії, делегації в ОБСЄ Канади, Данії, Чорногорії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки раді визнати Кримську правозахисну групу цьогорічним лауреатом премії "Захисник демократії", що є особливо своєчасним з огляду на цьогорічну десяту річницю російської окупації та подальшої незаконної спроби анексії Кримського півострова.

"Кримська правозахисна група сьогодні отримує премію "Захисник демократії 2024" як визнання її цінної роботи протягом останнього десятиліття з документування порушень прав людини у Криму та надання життєво важливої допомоги жертвам, а також піднімаючи обізнаність щодо критичних питань. Ваша робота забезпечила міжнародній спільноті важливі свідчення здійснюваних Росією політично вмотивованих переслідувань та ув’язнень, як і надала голос пригніченим та можливість їм бути почутими", – заявив під час вручення премії представник Данії при ОБСЄ Крістіан Ґронбех-Єнсен.

Кримська правозахисна група отримала міжнародну нагороду “Захисник демократії” / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *