Костін обговорив з учасниками Гельсінської комісії США запобігання депортації українських дітей

Костін обговорив з учасниками Гельсінської комісії США запобігання депортації українських дітей 03.02.2024 14:13 Укрінформ Генеральний прокурор України Андрій Костін та учасники засідання Гельсінської комісії США обговорили зміни до законодавства, що допоможуть запровадити санкції для протидії масовій депортації українських дітей Росією, – «Акт Олександра Іванова».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

Разом із генпрокурором у засіданні взяли участь уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і посол України в США Оксана Маркарова.

Учасники говорили про кричущі порушення прав людини, які чинить Росія: примусове переміщення українських дітей, незаконне утримування та катування цивільних.

Учасники заходу також почули з перших вуст розповіді дітей, яких вдалося визволити з російської неволі, та відеосвідчення цивільного, якого російські військові утримували й піддавали тортурам.

Під час засідання були обговорені зміни до законодавства, що допоможуть запровадити санкції для протидії масовій депортації українських дітей Росією, – «Акт Олександра Іванова». Законопроєкт названий на честь підлітка, якого вбили російські загарбники в Київській області в перші дні повномасштабного вторгнення.

Генпрокурор онлайн подякував американським союзникам за допомогу у протистоянні агресору і боротьбі за справедливість. «Сподіваюся, що цей важливий і своєчасний законопроєкт отримає необхідну підтримку в Конгресі», – заявив Костін.

Торік генпрокурор онлайн виступив на слуханнях Гельсінської комісії США «Порятунок українських дітей та жінок від російської агресії». Тоді слухання розпочалися з відеосвідчень бабусі вбитого росіянами підлітка Олександра Іванова.

Гельсінська комісія США є незалежною урядовою агенцією США, створеною Конгресом у 1975 році для моніторингу та заохочення виконання Гельсінського Заключного акту та роботи Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

До складу комісії входять члени Конгресу та представники уряду США.

Як повідомляв Укрінформ, розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

Депортація Діти США Маркарова Андрій Костін Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *