Корупційну справу екскерівника Держлісагентства часів Януковича направили до суду

Корупційну справу екскерівника Держлісагентства часів Януковича направили до суду 07.05.2024 16:14 Укрінформ Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила на розгляд Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт відносно колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця.

Як передає Укрінформ, про це інформують пресслужби САП і НАБУ.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 3,7 млн доларів та 10,8 млн євро, що за курсом Нацбанку на момент скоєння злочину становило 141,3 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, у період з лютого 2011 року по лютий 2014 року колишній голова ДАЛРУ за пособництва своєї дружини шляхом вимагання від низки іноземних компаній одержали неправомірну вигоду на загальну суму 3,7 млн доларів та 10,8 млн євро за пролонгацію контрактів на поставку (експорт) деревини.

Ці кошти надходили на спеціально відкриті рахунки та легалізовувались під виглядом проведення законних операцій.

Оскільки експосадовець і його дружина перебувають у РФ, відносно них здійснювалось спеціальне досудове розслідування.

У САП нагадали, що ВАКС 14 лютого 2023 року уже ухвалив вирок щодо пособника ексголови ДАЛРУ – колишнього директора приватного товариства. Вироком суду йому було призначене покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру ексочільнику ДАЛРУ Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій. Їм інкримінували налагодження схеми, коли іноземні покупці деревини у період з 2011-го по 2014 рік оплачували так звані маркетингові послуги за отримання необхідних обсягів продукції.

У ГПУ стверджували, що підозрювані отримали таким чином хабарів на 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Також 31 травня 2016 року була арештована елітна нерухомість, яка належить родині Сівця.

Справу відносно Сівця розслідували працівники Головного управління контрозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму ДЗНД Служби безпеки спільно з Генпрокуратурою. У 2019 році провадження після оголошення повідомлення про підозру передали до НАБУ.

Фото: НАБУ

Янукович НАБУ Прокуратура САП Ліси України

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *