Клименко вважає, що необхідно ухвалити закон про трофейну зброю

Клименко вважає, що необхідно ухвалити закон про трофейну зброю 04.01.2024 15:33 Укрінформ Міністерство внутрішніх справ чекає від парламенту на ухвалення закону, який урегулює обіг і використання трофейної зброї під час дії воєнного стану.

Про це повідомив в інтерв’ю «Єдиним новинам» міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Ми чекаємо від парламенту на ухвалення закону про трофейну зброю. Ми хочемо дозволити її легально використовувати і зберігати під час дії воєнного стану, але після закінчення війни ця зброя має бути повернута до військових формувань або Нацполіції», – сказав він.

На запитання, яка кількість трофейної зброї знаходиться на руках, міністр відповів, що точна цифра не відома, але, за оцінками міжнародних партнерів, мова може йти про 3 млн одиниць зброї.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України схвалив проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування і поводження з вогнепальною зброєю», яким планується заборонити передачу цивільними вогнепальної зброї іншим особам, крім передачі органам Національної поліції.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *