Катування у Божківській колонії: Лубінець прокоментував розслідування та затримання підозрюваних

Катування у Божківській колонії: Лубінець прокоментував розслідування та затримання підозрюваних 29.05.2024 17:28 Укрінформ Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявив порушення у виправній колонії у Полтавській області.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець повідомляє у Телеграмі.

"До мене надійшла інформація з відповідними відеоматеріалами про факти катувань у одній із виправних колоній на Полтавщині. Працівники колонії застосовували тортури, фізичну силу, принижували та примушували інших засуджених до катувань новоприбулих", – зазначив Лубінець.

Він підкреслив, що з метою захисту прав засуджених, які перебувають у місці несвободи, невідкладно повідомив Офіс Генерального прокурора. Також направив групу встановити обставини справи, причини та умови, що сприяли виникненню таких кричущих порушень прав людини.

"За результатами візиту надіслав подання до Мін’юсту, а також відповідну інформацію компетентним органам. Наразі підозрюваним обирають запобіжні заходи, встановлюються обставини причетності керівництва колонії", – зазначив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня працівники ДБР провели обшуки у Божковській колонії на Полтавщині, а також в офісі Північно-східного міжрегіонального відділення Управління з питань покарань державної кримінальної виконавчої служби.

Чотирьом службовим особам Державної установи «Божковська виправна колонія (№16)» повідомили про підозру за частиною другою статті 127 (катування) ККУ (в редакції статті до внесення змін Законом № 2812-ІХ від 01.12.2022). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро

Омбудсмен Побиття Катування Колонія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *