Жолнович запевнила, що у держави достатньо коштів для соцвиплат

Жолнович запевнила, що у держави достатньо коштів для соцвиплат Ексклюзив 10.01.2024 18:27 Укрінформ У Міністерстві соціальної політики запевнили, що в бюджеті достатньо коштів для покриття соціальних видатків.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

«Нема потреби хвилюватись, тому що ми сьогодні забезпечені коштами для покриття соціальних видатків. У кінці листопада, ми, як міністерство, підписали угоду із Світовим банком, яка передбачає кошти на покриття усіх наших соціальних допомог», – сказала Жолнович.

Вона запевнила, що, відповідно, усі соціальні допомоги у держави є чим покривати, і питання щодо цього не виникатиме.

«А якщо говорити про пенсії, то тут нам на допомогу прийшли наші військові, я би так сказала, які допомагають не тільки на лінії зіткнення, а й єдиними соціальними внесками, які вираховуються з їхніх заробітних плат», – сказала Жолнович.

Вона підкреслила, що за рахунок цього дуже добре наповнюється Пенсійний фонд, тому виплата пенсій закривається внутрішнім ресурсом.

Стосовно індексації пенсій, яка традиційно відбувається у березні кожного року, Жолнович зазначила, що Мінсоцполітики поки не розглядає ніяких варіантів її перенесення чи скасування.

«Ми плануємо традиційно виконувати всі наші стандарти, які заплановані в межах цього року. Звісно, можуть бути надзвичайні обставини, але наразі, в поточному варіанті, ми плануємо робити цю індексацію», – акцентувала міністр соцполітики.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік на соціальні видатки передбачено майже 470 млрд грн. Порівняно із 2023 роком сума збільшена на 25 млрд грн.

Мінсоцполітики Пенсійний фонд Жолнович

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *