Житло і соцдопомога: в омбудсмена розповіли про звернення українців у Британії

Житло і соцдопомога: в омбудсмена розповіли про звернення українців у Британії Ексклюзив 18.01.2024 16:53 Укрінформ До представника українського омбудсмена у Великій Британії найчастіше звертаються з питань житла і соцзабезпечення.

 Про це йдеться у відповіді секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на інформаційний запит Укрінформу.

"Основні питання, з якими звертаються українські громадяни у Великій Британії: проблеми з житлом, розселення, довге очікування, пошук нових спонсорів; (питання – ред.) щодо доступу до системи соціального забезпечення, освітніх програм, безкоштовної медицини, отримання різних видів допомог від держави", – поінформували у пресслужбі.

До цих питань належить і оформлення документів для окремих категорій осіб у вигляді винятку та у надзвичайних термінових ситуаціях, які потребують строкової допомоги: оформлення заяв на отримання українського громадянства для дітей; правової підтримки громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в оформленні одноразового посвідчення на повернення в Україну (білого паспорта) та продовженні закордонних паспортів.

Є і питання, які виникають через незнання законів, мови, культури або пов’язані із нерозумінням того, як поводитися в тій чи іншій ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2022 року в Лондоні почало працювати Тимчасове представництво уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на території Великої Британії.

Британія Омбудсмен Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *