Із захопленої росіянами частини Херсонщини повернули 12-річного хлопчика

Із захопленої росіянами частини Херсонщини повернули 12-річного хлопчика 04.01.2024 13:26 Укрінформ З тимчасово захопленої росіянами території Херсонської області повернули 12-річного хлопчика.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

З проханням вивезти Андрійка до Офісу омбудсмана звернулася старша сестра дитини. На тимчасово захопленій території хлопчик проживав разом з бабусею, тому що мати померла влітку 2022 року.

За словами Лубінця, "в окупації вони відчули на собі всі "переваги російського світу": залякування, психологічний тиск, візити представників окупаційної влади. Хлопчика погрожували відібрати у бабусі й влаштувати до дитячого будинку, оскільки він залишився без законного представника".

1 січня вони опинилися на підконтрольній Україні території. "Тож, перший день нового року символічно став для цієї сімʼї першим днем нового життя", – підкреслив уповноважений.

Повернення вдалося здійснити спільними зусиллями Офісу омбудсмана та "Української мережі за права дитини".

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня стало відомо, що в Україну вдалося повернути ще одного юнака, незаконно вивезеного до Росії з тимчасово захопленого Маріуполя.

Діти Херсонщина Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *