Із початку року в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців

Із початку року в перетині кордону відмовили понад 45 тисячам українців Ексклюзив 28.12.2023 15:32 Укрінформ У 2023 році в перетині державного кордону відмовлено більш ніж 45 тис. українців.

Про це повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«За 11 місяців у перетині державного кордону відмовлено більше 45 тисячам громадян України. Основна категорія – це чоловіки, які не підпадали під умови пропуску. У цьому списку є і держслужбовці», – сказав речник.

За його словами, станом на сьогодні, 2 тисячі 300 осіб з категорії держслужби або за певними посадами, які прописані в правилах перетину кордону, отримали відмову.

Демченко зауважив, що прикордонники щодня відмовляють 100-120 особам на виїзд з України. Це стосується і тих, хто слідує за системою «Шлях» як водії.

Речник уточнив, що прикордонники часто стикаються з тим, що особи, сподіваючись на наявність даних про них у системі «Шлях», не дотримуються основної мети поїздки, прописаної у документах. Крім того, були випадки, коли особи, які слідували як водії, навіть не мали водійського посвідчення.

За словами Демченка, прикордонна служба веде активну роботу з викриття осіб, які спеціалізуються на переправленні ухилянтів.

Так, з початку дії воєнного стану викрито 340 протиправних груп у складі понад 930 осіб, які за кошти обіцяли і намагались переправити чоловіків через кордон.

Як повідомлялося, від 24 лютого 2022 року зафіксовані 24 випадки загибелі військовозобов'язаних чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Із них 19 потонули, переправляючись через Тису, ще 5 загинули, долаючи засніжені високогір'я.

Фото: ДПСУ

Прикордонники Кордон Демченко

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *