Ірландія не відправлятиме українців на батьківщину, поки не закінчиться війна – прем’єр

Ірландія не відправлятиме українців на батьківщину, поки не закінчиться війна – прем’єр 12.01.2024 20:46 Укрінформ Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що жодного українського біженця не відправлять додому, поки не закінчиться війна з Росією.

Про це повідомляє Irish Independent, передає Укрінформ. 

Директива про тимчасовий захист, яка дозволяє українським біженцям отримати житло та соціальну допомогу в ЄС, закінчується 4 березня 2025 року. Хоча вона не може бути продовжена знову, ЄС може ухвалити рішення про нові положення для українських біженців.

За словами Варадкара, поки триває війна, жоден біженець не буде відправлений назад в Україну з Ірландії.

"Чесно кажучи, я не можу уявити, що ми зможемо це зробити, поки війна не закінчиться. Очевидно, що є частини країни, де війна триває щодня, а є частини країни, які періодично піддаються ракетним обстрілам", – сказав він, додавши, що не уявляє, як можна "відправляли когось назад в Україну, доки там не буде безпечно".

Ірландія прийняла понад 101 200 іммігрантів з України, з яких 74 500 осіб наразі проживають у державному житлі, а 57 000 – у житлі з повним спектром послуг. Багато з них отримують додаткову соціальну допомогу. Понад 16 000 наразі працюють.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з останніми даними Міністерства юстиції Ірландії, кількість українців, які прибувають до Ірландії, в середньому становить понад 500 осіб на тиждень.

Фото: dpa

Ірландія Прем'єр Україна Війна Біженці Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *