Як Росія викрадає українських дітей: на конференції в Ризі назвали шість сценаріїв

Як Росія викрадає українських дітей: на конференції в Ризі назвали шість сценаріїв 01.02.2024 12:43 Укрінформ Росія використовує щонайменше шість сценаріїв для переміщення українських дітей на свою територію.

Про це заявила Уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, виступаючи на конференції «Російська війна проти дітей» у Ризі, передає Укрінформ.

«Росія використовує щонайменше шість сценаріїв для переміщення українських дітей на територію РФ. Так, саме сценаріями послуговується Росія, тому що політика Російської Федерації дуже чітко спланована, і зрозуміло, що спрямована вона на геноцид українського народу через українських дітей», – сказала Герасимчук.

За її словами, серед російських сценаріїв викрадення українських дітей є те, що росіяни спочатку вбивають батьків, а потім вивозять дітей на свою територію, вилучають дітей безпосередньо з біологічної родини, відокремлюють від своїх родин під час так званих фільтраційних заходів, або створюють непридатні умови для життя дитини на окупованій території, а далі начебто добровільно пропонують батькам віддати дітей на так зване оздоровлення чи відпочинок, з якого вони не повертаються додому.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *