Хмарні послуги, еАкциз та Мрія: уряд розширив повноваження Мінцифри

Хмарні послуги, еАкциз та Мрія: уряд розширив повноваження Мінцифри 05.01.2024 18:33 Укрінформ Кабінет Міністрів України розширив повноваження Міністерства цифрової трансформації України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Телеграмі.

"Хмарні послуги, еАкциз та Мрія: уряд розширив повноваження Мінцифри. Відтепер Мінцифра відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг, запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку Мрія", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що хмарні послуги допомогатимуть у цифровізації держустанов та у захисті даних. У міністерстві наголошують, що після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви, проте найважливіші дані залишилися в безпеці, адже були в хмарних сховищах.

Крім цього, запровадження електронної акцизної марки є одним із пріоритетних проєктів Мінцифри на наступні роки. У Мінцифри пояснюють, що запуск еАкцизу дасть змогу побудувати прозорий ринок тютюну та алкоголю й зупинити незаконний збут продукції.

Освітній застосунок "Мрія" допоможе змінити освітній процес для дітей, батьків і вчителів. Планується, що застосунок надаватиме зручний доступ до знань та дасть змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у 2024 році нові сервіси – освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат.

Акциз IT-технології Кабмін Освіта Мінцифри

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *