Глава СБУ відсторонив Вітюка після розслідування журналістів і відправив на передову

Глава СБУ відсторонив Вітюка після розслідування журналістів і відправив на передову 09.04.2024 15:30 Укрінформ Керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених у ЗМІ журналістами "Слідство-інфо".

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у відповідь на запит Інтерфаксу.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідства-інфо, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідства-інфо», — йдеться у повідомленні СБУ.

Там також уточнили, що за рішенням Малюка Вітюк на час проведення перевірок буде проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ (Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ – ред), який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».

«Наразі його (Вітюка – ред.) відряджено до цього підрозділу, сьогодні він виїхав до району виконання бойових завдань», — повідомили у пресслужбі.

«Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ і журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії», — додали в українському відомстві.

Як повідомлялось, у своєму новому матеріалі журналісти «Слідства-інфо» розповіли про спробу СБУ мобілізувати її журналіста Євгена Шульгата в помсту за його професійну діяльність.

Зокрема, йдеться про розслідування щодо майна родини глави департаменту кібербезпеки спецслужби Іллі Вітюка.

СБУ Журналіст Повістка Василь Малюк

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *