Федерація Європейського Банку Продовольства передала Україні допомоги на понад €7 мільйонів

Федерація Європейського Банку Продовольства передала Україні допомоги на понад €7 мільйонів 17.05.2024 21:20 Укрінформ За час широкомасштабного вторгнення Федерація Європейського Банку Продовольства (European Food Banks Federation – FEBA) передала українцям фінансової допомоги на гуманітарні місії на суму понад 7 млн євро.

Про це розповів у пресцентрі Укрінформу президент European Food Banks Federation Жак Ванденшрік під час конференції «День донора їжі: підсумки та перспективи».

“У звʼязку з російськими атаками наша організація вперше за 40 років роботи стикнулася з наданням допомоги таких масштабів. А саме – фінансова допомога, яка була перенаправлена до Українського Банку Продовольства, сягає понад 7 млн євро”, – зазначив Жак Ванденшрік.

За його словами, у мирний час продовольчі банки функціонують за рахунок донацій великих супермаркетів та інших продовольчих виробників, а також мінімізації харчових відходів. Проте через війну ситуація в Україні є принципово іншою.

“Україна, окрім самих продовольчих донацій, з якими теж є проблема, потребує значних фінансових вкладень. Мова йде про потреби логістики (паливо, технічне обслуговування), а також оренду приміщень складів”, – пояснив президент European Food Banks Federation.

При цьому Жак Ванденшрік зазначив, що більша частина виділеного фінансування для України була направлена саме на закупівлю продовольства.

“Це може здатися дещо дивним, враховуючи світове лідерство України в експорті продуктів харчування. Проте, на жаль, ми бачимо, що така потреба присутня через проблеми перерозподілу наявних ресурсів всередині держави”, – додав Жак Ванденшрік.

Він також висловив прохання до уряду країни вжити усіх необхідних заходів на законодавчому рівні, аби підтримати Банк Продовольства в Україні.

“На мою думку, потрібно змінити низку законів України для того, аби спростити процес донації продовольства на всіх рівнях. А також стимулювати потребу мінімізації харчових відходів та зробити їх дорогими та незручними для компаній”, – пояснив президент European Food Banks Federation.

Як повідомлялося, станом на квітень 2024 року близько 40% населення України, тобто понад 14,6 млн жителів, потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги.

Перше фото: foodbanking.org

Європа Гуманітарна допомога Продукти Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *