Евакуйовані в Туреччину діти з одеського сиротинця перебувають у безпеці – дружина посла

Евакуйовані в Туреччину діти з одеського сиротинця перебувають у безпеці – дружина посла Фото 01.11.2023 17:54 Укрінформ Евакуйовані до Туреччини вихованці одеського будинку дитини «Сонечко», які майже рік перебувають в Анкарі, забезпечені всім необхідним для комфортного перебування, навчання та розвитку, а також медичною допомогою.

Про це Укрінформу розповіла дружина посла України в Туреччині Катерина Боднар.

“Наприкінці листопада минулого року в рамках ініціативи перших леді України та Туреччини 34 вихованці одеського Будинку дитини «Сонечко» разом із персоналом та медиками були евакуйовані в Анкару… Вони почуваються тут комфортно, а головне – в абсолютній безпеці. Посольство України в Туреччині підтримує постійний зв'язок із закладом і допомагає необхідним”, – сказала Боднар.

За її словами, двоє діток повернулися в Україну: одну з них усиновили, а інша повернулась у власну сім'ю.

Дружина посла зауважила, що більша частина евакуйованих в Анкару малюків потребують особливого догляду, зокрема медичного.

“Серед діток є хлопчик з дуже рідкісним діагнозом…, лікарі в Анталії взялися за його лікування. Вже були проведені перші операції.., заплановані наступні операції. Ми вдячні турецьким лікарям за цю допомогу, завдяки якій дитина матиме шанс на повноцінне життя та майбутнє”, – сказала Катерина Боднар.

За її словами, ще один маленький вихованець, який не ходив і було мали віри, що це колись станеться, зараз навіть може бігати. Також проходить лікування хлопчик, який мав потребу у спецапараті. Страхування покривало лише частину витрат, і решту суми пожертвували дипломати.

Дружина посла також подякувала за допомогу благодійникам, серед яких компанії Onur та Baykar, Організація Червоного Півмісяця, Асоціації солідарності з шукачами притулку та мігрантами SGDD – ASAM, дипломати іноземних посольств в Анкарі, АТ “ФЕД”, Українська спілкав Анкарі, а також волонтерам.

Директорка Анкарського дитячого будинку Серап Саглам запевнила, що у закладі організовано все необхідне для перебування дітей, вихователів та медичного персоналу з України.

“Ми навіть розуміємо одне одного без перекладачів. Діти вивчили найчастіше вживані слова турецькою мовою, ми знаємо кілька десятків слів українською”, – зазначила вона.

Евакуйовані в Туреччину діти з одеського сиротинця перебувають у комфорті і безпеці / Фото: Ольга Будник, Укінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *