Експрацівника Держкосмосу, який перейшов на бік РФ, заочно засудили до 15 років в’язниці

Експрацівника Держкосмосу, який перейшов на бік РФ, заочно засудили до 15 років в'язниці 13.09.2024 11:16 Укрінформ Корольовський районний суд Житомира заочно засудив до 15 років ув’язнення колишнього працівника Державного космічного агентства, який після анексії Криму перейшов на службу до росіян.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники СБУ в Житомирській області встановили, що зрадником є 38-річний колишній випускник житомирського вищого військового навчального закладу. У 2008 році його відрядили для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки у Крим до унікального для України центру, який підпорядковувався Державному космічному агентству. Після захоплення Росією півострова тодішній капітан відмовився виконувати розпорядження щодо виїзду на підконтрольну Україні територію та зрадив військовій присязі», – йдеться у повідомленні.

Дезертир також мотивував своїх колег перейти на бік ворога.

Після отримання російського паспорта чоловік присягнув на вірність Росії, пройшов перенавчання у російському виші, отримав аналогічну посаду і нині продовжує служити ворогу на захопленому об’єкті в тимчасово окупованому Криму.

На підставі зібраних СБУ беззаперечних доказів Корольовський районний суд Житомира визнав фігуранта винним у вчиненні злочинів за ч.1 ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги його позбавлено офіцерського звання «капітан» та звільнено з військової служби.

Як повідомлялося, Корольовський районний суд Житомира засудив до 15 років ув’язнення бойовика, який штурмував позиції ЗСУ на Харківщині та Донеччині й потрапив у полон.

Фото ілюстративне

Окупація Криму Суд Держзрада Держкосмос

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *