Двоє киян відмили понад ₴25 мільйонів, зароблених на рекламі в Росії – поліція

Двоє киян відмили понад ₴25 мільйонів, зароблених на рекламі в Росії – поліція Відео 14.05.2024 02:41 Укрінформ Слідчі Нацполіції оголосили підозру двом учасниками злочинної схеми з легалізації в Україні понад 25 млн грн незаконного прибутку, отриманого у співпраці з РФ.

Про це повідомили у Головному слідчому управлінні НПУ, передає Укрінформ.

Правоохоронці встановили двох учасників злочинної схеми – 26-річних мешканців Києва – і оголосили їм підозру в пособництві державі-агресорці та відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначається, що підозрювані розміщували рекламу інвестиційних проєктів та освітніх курсів у російській пошуковій системі «Яндекс», соцмережі «Вконтакте» та на розважальному порталі «Дзен.ру».

За інформацією слідства, таким чином вони просували товари та послуги російської держкорпорації «Газпром» та одного з найбільших банків РФ «Тінькофф».

«Для оплати послуг з розміщення реклами та конвертації отриманих коштів у криптовалюту фігуранти використовували московську криптобіржу Garantex. В Україні, Великій Британії та США на неї наклали санкції, щоб завадити росіянам уникнути фінансової блокади, запровадженої після вторгнення в Україну. За даними одного з найвпливовіших економічних видань США The Wall Street Journal, ця російська біржа переміщує гроші для злочинних угруповань, багатих росіян і терористичної групи, пов’язаної з ХАМАС.», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Нацполіції, гроші з підсанкційної російської біржі переводилися в Україні в готівку через неофіційні обмінні пункти, після чого вносились на банківські рахунки через підставних осіб, які не знали, що беруть участь у злочині.

«Щоб уникнути кримінальної відповідальності, шахраї залучили 12 осіб серед своїх знайомих та друзів за символічну грошову винагороду і переконували, що використання їхніх паспортних та банківських даних не призведе до жодних наслідків. Таким чином без сплати податків фігуранти встигли легалізувати в Україні більш як 25 мільйонів гривень, отриманих у ході співпраці з Росією», – поінформували у поліції.

Досудове розслідування у справі триває.

Як повідомлялося, за пособництво Росії судитимуть помічницю «депутата» з Криму.

Підозра Поліція Шахрайство Росія Відмивання грошей Криптовалюта

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *