ДСНС очікує до кінця року отримати 28 машин механізованого розмінування

ДСНС очікує до кінця року отримати 28 машин механізованого розмінування 01.03.2024 02:29 Укрінформ У Державній службі України з надзвичайних ситуацій розраховують отримати до кінця року 28 машин механізованого розмінування.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева.

"На кінець минулого року ми вже мали 33 такі машини. На сьогодні у нас є домовленості, є запевнення від наших партнерів, що до кінця цього року ми будемо мати ще 28 таких машин. Тобто ту амбітну ціль, яка була поставлена у минулому році – 60 машин, ми закриємо", – сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Представник ДСНС зазначив, що з розширенням деокупованих територій рятувальники потребуватимуть більше таких машин. "Але це буде вже поступово, зі збільшенням наших підрозділів", додав він.

Рева розповів, що за допомогою вже наявних 33 спецмашин, було проведено розмінування понад 530 гектарів, і ця робота триває.

Відповідаючи на запитання про те, які технології в цьому процесі виявилися найефективнішими, він відзначив, що машини механізованого розмінування належать якраз і належать до них. "Вони нам дозволили насамперед зберегти життя і здоров’я наших піротехніків. А одне збережене життя піротехніка, на моє переконання, це, можна сказати, сотні збережених життів звичайних громадян", – зазначив представник ДСНС.

Також він указав, що іншою ефективною інновацією у процесі розмінування виявилося застосування БПЛА.

"Але ми лише починаємо їх впроваджувати. І я думаю, що цей рік стане головним роком, якщо можна так сказати, у розвитку цієї галузі", – резюмував представник ДСНС.

Як повідомлялося, за даними ДСНС наразі в Україні найбільш замінованими є Харківська, Херсонська і Донецька області.

Фото: ДСНС

Деокупація ДСНС Розмінування Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *