До списку переслідуваних журналістів в Європі потрапили 17 українців в окупації

До списку переслідуваних журналістів в Європі потрапили 17 українців в окупації 03.01.2024 18:59 Укрінформ На тимчасово окупованих територіях 17 ув'язнених українських журналістів, більшість з яких з Криму, занесли до міжнародного списку переслідуваних.

Їх звільнення вимагає Європейська федерація журналістів (EFJ). Про це повідомляється на її сайті, передає Укрінформ.

«Хоча загальна кількість затриманих журналістів у Європі дещо зменшилася порівняно з минулим роком (108 замість 124), репресії значно посилилися в деяких країнах, таких як Азербайджан, де кількість затриманих журналістів зросла майже в чотири рази, а також у Росії, що цього року стала країною, яка ув’язнює найбільше журналістів у Європі (загалом 40, у Росії та окупованій Україні)», – йдеться у повідомленні.

За підрахунками організацій, що входять до Європейської федерації журналістів і Платформи Ради Європи із захисту журналістики, новорічну ніч у в'язницях провели 17 українських журналістів з окупованих територій, більшість яких з Криму.

Це Амет Сулейманов, Асан Ахтемов, Дмитро Хилюк, Ернес Аметов, Ірина Данилович, Ірина Левченко, Марлен Асанов, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Рустем Шейхалієв, Сергій Цигіпа, Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, Тимур Ібрагімов, Вікторія Рощіна, Вілен Темерьянов, Владислав Єсипенко.

Раніше Укрінформ повідомляв, що правозахисники оприлюднили список осіб, причетних до політично мотивованого кримінального переслідування журналістів у тимчасово окупованому Криму.

Європа Журналіст Медіа

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *