Десяті роковини розстрілів на Майдані: протистояння у фото

Десяті роковини розстрілів на Майдані: протистояння у фото Фото 20.02.2024 10:00 Укрінформ В Україні – десяті роковини трагічних подій на столичному Майдані Незалежності, коли загинули перші герої спротиву російській агресії. Цьогоріч День пам’яті Героїв Небесної сотні проходить під гаслом "Залишаємося гідними своїх героїв".

Укрінформ підготував добірку світлин своїх фотокореспондентів, які фіксували перебіг подій на Майдані із 18 по 20 лютого 2014 року. Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло піка.

Тоді від рук силовиків загинули найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної сотні. Ними стали всі активісти, які віддали свої життя за свободу України під час Революції гідності.

Формування пантеону Героїв Небесної сотні розпочалося зі смертей Сергія Нігояна, Романа Сеника та Михайла Жизневського, які загинули внаслідок силового протистояння на вулиці Грушевського 22 січня, та Юрія Вербицького, якого викрали з лікарні так звані тітушки, побили і покинули без одягу в лісосмузі поблизу Києва.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *