ДБР вже відкрило майже 2 тисяч справ щодо злочинів проти нацбезпеки

ДБР вже відкрило майже 2 тисяч справ щодо злочинів проти нацбезпеки 04.12.2023 11:53 Укрінформ Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації порушило майже 2 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Загалом від початку повномасштабного вторгнення, ДБР завершило та продовжує розслідування 1942 кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки України», – ідеться в повідомленні.

Серед них: 1 тис. 501 кримінальне провадження за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу України), 348 кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 29 кримінальних проваджень щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

Наразі за результатами проведення досудових розслідувань 922 особам повідомили про підозру. В розшук оголосили 492 осіб, 1 тис. 142 осіб перевіряють на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду направили 647 обвинувальних актів.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили посадовців однієї з військових частин Київської області на оборудках з харчами для їх особового складу на мільйони гривень.

Держбюро розслідувань Нацбезпека

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *