ДБР скерувало до суду справу екскомандира севастопольського «Беркуту»

ДБР скерувало до суду справу екскомандира севастопольського «Беркуту» 03.05.2024 10:02 Укрінформ Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього командира загону особливого призначення «Беркут» управління Міністерства внутрішніх справ України у Севастополі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під його керівництвом підлеглі 18-20 лютого 2014 року застосували табельну вогнепальну зброю, спецзасоби та надмірне фізичне насильство до учасників мирної акції протесту на Майдані у столиці. Вони вчинили умисні вбивства та завдали протестувальникам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Після цих подій фігурант разом з підлеглими повернувся до Севастополя із привласненою вогнепальною зброєю. Надалі він перейшов на бік росіян, забезпечував чергування з вогнепальною зброєю на блокпостах при в’їзді до Криму, перешкоджав виїзду законних представників державної влади та правоохоронних органів України, фактично встановивши кордон з материковою частиною держави, чим сприяв встановленню загарбницької влади, проведенню пседореферендуму та окупації півострова.

Чоловік призначався на різні керівні посади у незаконно створених на тимчасово окупованій території АРК правоохоронних органах, зокрема командира ОМОНу «Беркут» УМВС Севастополя, начальника управління Росгвардії Севастополя, заступника начальника ГУ Росгвардії в «Республіці Крим», депутата Севастопольської міської ради.

У жовтні 2020 року його обрали сенаторм Ради федерації Федеральних зборів РФ від Севастополя.

4 жовтня 2022 року на засіданні Ради федерації РФ у Москві зрадник голосував за «прийняття до складу РФ» тимчасово захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі аж до довічного ув'язнення.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило розслідування щодо колишнього заступника командира полку – начальника штабу полку міліції особливого призначення «Беркут» в АРК. Його обвинувачують в застосуванні сили проти активістів Майдану.

Беркут Крим Держбюро розслідувань Справи Майдану

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *