ЦПД спростував фейк про «боротьбу» французьких активістів проти допомоги Україні

ЦПД спростував фейк про «боротьбу» французьких активістів проти допомоги Україні 19.01.2024 06:38 Укрінформ Центр протидії дезінформації при РНБО спростував фейк про нібито боротьбу французьких активістів проти допомоги Україні, який поширюється у російських соцмережах.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

“Ворожі телеграм-канали поширюють інформацію про те, що нібито французькі активісти з організації АТТАС почали розклеювати в Парижі листівки із закликами знімати всю готівку”, – ідеться у повідомленні.

За словами пропагандистів, таким чином активісти борються “проти відправки грошей Україні”.

Верифікувавши інформацію в Міністерстві закордонних справ України, ЦПД повідомляє, що поширюване росіянами повідомлення не відповідає дійсності.

Насправді мета організації АТТАС – посилення контролю над фінансовими ринками, що є внутрішнім протестом, який жодним чином не повʼязаний з допомогою Україні.

Окрім того, у російсько-українській війні організація підтримує саме Україну, а не російських загарбників.

У ЦПД заявляють, що будь-які внутрішні проблеми іноземних держав росіяни намагаються привʼязати до України, щоб створити ілюзію втоми та зменшити їхню підтримку в боротьбі проти російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює фейкову інформацію про нібито відмову України від обміну полоненими "300 на 300" та "реальну" кількість українців, яких вдалося повернути з полону 3 січня.

Фейк Франція Пропаганда Гроші активісти Центр протидії дезінформації

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *