Британія закрила одну із програми для українських біженців

Британія закрила одну із програми для українських біженців 19.02.2024 23:35 Укрінформ Одна із тимчасових міграційних програм для українських біженців, які тікали від війни до Великої Британії, була закрита для прийому нових заявок.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

“Українська сімейна програма” закрилася о 15:00 19 лютого 2024 року. Подати заявку на участь у цій програмі більше неможливо”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, ця програми давала українцям, які мають родичів у Великій Британії, трирічне право на проживання й роботу у країні.

При цьому інша програма “Оселі для українців”, у рамках якої охочі британці можуть спонсорувати українських біженців, залишається чинною, але термін її дії збігає наприкінці березня наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що українці, які виїхали через повномасштабне вторгнення Росії, зможуть ще на півтора роки продовжити свій легальний статус у Великій Британії, отримавши нову 18-місячну візу, термін дії якої спливатиме у вересні 2026 року.

Загалом понад 283 тис. українців отримали або продовжили притулок з початку вторгнення 24 лютого 2022 року. Упродовж кількох місяців після початку вторгнення багато британців пропонували свої домівки біженцям, які рятувалися від конфлікту. Ті, хто прихистив біженця або цілу родину, отримують £350 на місяць упродовж першого року перебування біженців у Великій Британії та £500 – протягом другого року.

Фото: Getty Images

Британія Україна Біженці

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *