Британія виділила £11,5 мільйона на підтримку українських біженців

Британія виділила £11,5 мільйона на підтримку українських біженців 24.08.2023 20:58 Укрінформ Міністерство у справах вирівнювання, житлового будівництва та громад Великої Британії у День Незалежності України оголосило про новий пакет підтримки українських біженців вартістю 11,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

"11,5 мільйона фунтів стерлінгів … надається для підтримки українців, які приїжджають до країни, щоб будувати своє життя", – йдеться у повідомленні.

Близько 10 тисяч українців зможуть скористатися допомогою у вивченні англійської мови, що сприятиме працевлаштуванню. Інтенсивна мовна програма передбачатиме близько 20 годин онлайн-навчання на тиждень впродовж 10 тижнів.

Також буде надано додаткову підтримку при працевлаштуванні протягом 12 тижнів, що включатиме поради щодо пошуку роботи, написання резюме та підтримку під час подачі заяв, а також індивідуальні консультації.

Наголошується, що половина дорослих українців, які прибули у Британію, вже знайшли роботу. Новий пакет має на меті допомогти більшій кількості людей працевлаштуватися, а тим, хто вже має роботу, – перейти на більш кваліфіковану та високооплачувану роботу, що своєю чергою "сприятиме зростанню робочої сили та економіки Великої Британії", вважають у міністерстві.

"Коли для біженців настане час повертатися в Україну, мовні навички, досвід роботи у Великій Британії та навчання на робочому місці також допоможуть у відбудові батьківщини", – зазначили в уряді Великої Британії.

Мовні курси та допомога у працевлаштуванні є частиною ширшого пакета підтримки українських біженців. Він передбачає виділення 150 мільйонів фунтів стерлінгів для місцевих органів влади, які надаватимуть українцям житло на тривалий термін, а також збільшення на понад 650 мільйонів фунтів стерлінгів виплат британцям, які беруть участь у програмі "Оселі для України".

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна надала Україні «безпрецедентний пакет дипломатичної, гуманітарної та економічної підтримки».

Британія Україна Біженці допомога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *