Близько 2000 працівників культури та медіа отримали бронювання від мобілізації – Карандєєв

Близько 2000 працівників культури та медіа отримали бронювання від мобілізації – Карандєєв Фото 11.04.2024 09:50 Укрінформ Для того, щоб забезпечити сталість та стійкість цивільних процесів під час війни, близько 2000 працівників культури та засобів масової інформації отримали бронювання від мобілізації за поданням МКІП.

Про це у Миколаєві під час круглого столу з журналістами заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні тема бронювання дуже емоційна, особливо для родин, де є загиблі, хто воює на фронті. Для них навіть саме слово, що хтось уникає мобілізації, є складним для сприйняття. Лозунг «все для фронту – все для перемоги» дуже актуальний. Але те, задля чого ми воюємо – теж важливо. Скажімо, донести суспільству важливу інформацію можуть не лише юні або зовсім старші люди, іноді це роблять і фахівці призовного віку. Бо вони більш мобільні, професійні, сучасні, модернові. Тому якась частина їх повинна працювати, щоб забезпечити сталість і стійкість наших цивільних процесів», – сказав т.в.о міністра.

За його словами, обов’язок влади – забезпечити хоча б мінімальну спроможність функціонування кожного закладу культури, який не припинив свою діяльність навіть під час війни. Саме тому бронюють представників медіа та культурної сфери, але не всіх, а лише до 50 відсотків.

«1150 працівників культури та трохи більше 700 засобів масової інформації отримали бронювання від мобілізації за поданням МКІП, і я готовий захищати кожну людину, бо це зроблено аргументовано за діючими в Україні нормами», – наголосив Карандєєв.

Він також зізнався, що сьогодні представникам влади теж непросто, іноді є бажання зробити добру справу, але не завжди є розуміння, як правильно вчинити. «Тому прошу допомагати і підказувати як правильно сформувати ту чи іншу ідею та її логістику. Не можна очікувати від влади – чи центральної, чи місцевої, – що вона дійде до кожної проблеми. Ми констатуємо сьогодні низьку інституційну спроможність багатьох органів влади, тому треба працювати разом з представниками громадськості. Зараз ми долучаємо до роботи міністерства різні робочі групи і працюємо разом, бо комунікація з людьми дуже важлива», – додав т.в.о міністра.

Він також наголосив, що термін «місцеве самоврядування» означає те, що люди стають дотичними до влади не лише як споживачі її рішень, а й ті, хто їх генерує. Йдеться не лише про петиції та мітинги, а й про розробку та участь у проєктах, які передбачають покращення нашого життя.

Як повідомлялося, т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа є неповагою до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Фото: Facebook Ростислава Карандєєва

Мобілізація МКІП Карандєєв Бронювання військовозобов’язаних Ростислав Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *