Більшість українок, які виїхали за кордон, не втратили в доходах за рік

Більшість українок, які виїхали за кордон, не втратили в доходах за рік Опитування 23.11.2023 16:10 Укрінформ Переважна більшість українських жінок – 73%, які перебувають за кордоном, не втратили в доходах за останній рік, у 31% доходи збільшились.

Про це повідомила виконавча директорка Київського міжнародного інституту соціології Наталія Харченко під час презентації дослідження «Передумови повернення в Україну для участі у відбудові українських жінок, які знайшли тимчасовий прихисток за кордоном», передає Укрінформ.

«Переважна більшість жінок – 73%, які перебувають за кордоном, не втратили в доходах за останній рік. 31% повідомили про збільшення доходів. У 42% опитаних доходи не змінились, у 23% – доходи зменшились», – сказала Харченко.

Вона поінформувала, що респондентки значно краще оцінюють можливості жінок в країні перебування, аніж в Україні.

За результатами дослідження, 48% опитаних вважають, що можливості отримати якісну і доступну медичну допомогу під час вагітності і пологів краще в країні перебування, 22% – в Україні.

52% краще оцінюють можливості знайти гарний дитячий садок поряд з домом у країні перебування, 19% – в Україні.

51% жінок вірять, що вони отримують більше, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною у країні перебування, 15% – в Україні.

10% – вважають, що в Україні можна отримати пільговий кредит на купівлю житла, натомість у країні перебування це 55%.

Опитування було проведено компанією Periscope Research у співпраці з Освітнім кластером «Мрій.Дій» (Польща) на замовлення Українського Жіночого Конгресу за підтримки проєкту U-LEAD з Європою 1-12 листопада 2023 року.

Для дослідження було опитано 800 жінок-українок з 18 країн їх перебування. Переважно з Польщі, Чехії та Німеччини, де перебуває більшість біженців з України.

Як повідомляв Укрінформ, нинішнього року за межею бідності опинилися 67% українців, констатує Інститут демографії та соцдосліджень ім. Птухи. Україна майже повернулася на рівень бідності 2001 року, втративши 20 років через розв'язану Росією війну.

Опитування Україна Гроші Жінки Біженці

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *